Belföld

Kirúgás helyett bónuszt kapott a kispesti MSZP-s képviselő

Nincs veszélyben a korrupciós ügyekkel vádolt szocialista Kránitz Krisztián pályafutás ugyanis a vezetése alatt álló kispesti Vagyonkezelő és Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) megszűnését követően a Gazdasági Ellátó Szervezetben (GESZ) folytatja karrierjét– derül ki Paróczai Anikónak, a Momentum Mozgalom kispesti politikusának a Facebook-posztjából.

Kirúgás helyett bónuszt kapott a kispesti MSZP-s képviselő
Lackner Csaba (balról), Kránitz Krisztián és Gajda Péter, a kispesti korrupciós botrány főszereplői
Fotó: Facebook

A kispesti képviselő-testület 2020 szeptemberében döntött arról, hogy megszűnik a Kránitz Krisztián vezette VAMÜSZ, a feladatait pedig a GESZ veszi át  -írja az Index. Hozzátették, hogy ekkor az MSZP-s politikus  partvonalra szorítására is könnyebb lehetőség nyílt volna, ez azonban nem történt meg.

Paróczai Anikó a Facebook-bejegyzésében azt írta, „az lett volna a minimum”, hogy végre távozzon a kispesti közéletből, távol kerüljön a kispestiek pénzétől az a Kránitz Krisztián, aki elfelejtett említést tenni a spanyolországi villájáról a 2018-as vagyonnyilatkozatából.

Eszerint - emeli ki a portál - Kránitz Krisztián a milliós fizetése ellenére hivatalosan a barátnője önkormányzati lakásában húzta meg magát, aki egyébként ugyancsak több korrupciós ügyben is érintett volt, és nem tisztázta magát.

Objektum doboz

Kránitz Krisztián 2019-ben az önkormányzati kampány véghajrájában kiszivárgott felvétellel lett ismert a nyilvánosság előtt. Ezen a kokainbotrányba keveredett Lackner Csaba önkormányzati képviselő érdekes, fehér port tartalmazó zacskóval a kezében beszélt korrupciógyanús ügyekről, Kránitz Krisztiánt pedig oldott hangulatában csak „Mr. Negyven Százalék” néven említette. Arról is szót ejtett, hogy milyen pénzek kötöttek ki az önkormányzati megrendelések felett diszponáló, „pénzéhségéről” hírhedt MSZP-s politikusnál.

Kránitz Krisztián a botrány ellenére maradt a vagyonkezelő élén - húzta alá az index. Paróczai Anikó szerint Kispest DK-s és MSZP-s vezetése nemhogy nem távolította el a „húsosfazék” mellől, hanem a GESZ-ben vállalt tisztsége mellett 2020 végén még bónuszt is fizettek neki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom