Belföld

Közel kétmilliárd forinttal segíti bölcsődei férőhelyek létrehozását a kormány

Mintegy kétmilliárd forint keretösszegű pályázatot ír ki a kormány Pest megyei bölcsődei férőhelyek létrehozására - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Közel kétmilliárd forinttal segíti bölcsődei férőhelyek létrehozását a kormány
A kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Novák Katalin a közzétett videóban azt mondta, hogy az önkormányzati vagy egyházi fenntartók január 27-től február 26-ig adhatják be a pályázatokat. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 20 millió, maximális összege 600 millió forint. A támogatással Pest megyében több száz bölcsődei férőhely jöhet létre - tette hozzá.

Objektum doboz

A miniszter kiemelte, hogy a kormány az elmúlt években 170 milliárd forinttal támogatta a bölcsődei férőhelyek bővítését, aminek eredményeként jelenleg másfélszer annyi hely van, mint 2010-ben.

A kormány a kisgyermekes családok helyzetének javítását szolgáló férőhelybővítés mellett folyamatosan növeli a bölcsődei dolgozók elismerését, és a bölcsődei finanszírozást is évről évre emeli - mondta Novák Katalin.
 

Kapcsolódó írásaink