Belföld

A baloldal a radikális lakbéremeléssel több száz I. kerületi polgár lakhatását veszélyezteti

A Medián és a 21 Kutatóközpont által politikai megrendelésre készített közvélemény-kutatás irányított kérdésekkel félrevezető eredményeket közölve próbálja legalizálni V. Naszályi Márta és a baloldali koalíció új lakásrendeletét - írja a  Fidesz - Magyar Polgári Szövetség I. kerületi alapszervezete hivatalos Facebook oldalán. 

A baloldal a radikális lakbéremeléssel több száz I. kerületi polgár lakhatását veszélyezteti
A bérlakásban élő emberek és az egész I. kerületi lakosság nevében felszólítjuk a városvezetést, hogy hagyjon fel a bérlakásban élők lakhatásának ellehetetlenítéséve - írta az I. kerületi Fidesz
Fotó: Facebook/Fidesz I. kerület

A terveik szerinti radikális lakbéremeléssel több száz kerületi lakos lakhatását veszélyezteti és amelyik a bérleti jog örökíthetőségének és cseréjének ellehetetlenítésével több tíz milliós anyagi kárt okoz minden érintett háztartásnak. Kérdés se férhet ahhoz, hogy az eredmények nem tükrözik a kerületi lakosok véleményét. Ezt a politikától függetlenül szerveződő több száz tiltakozó állampolgár aláírásával is bizonyítani tudja.

Azonban az alábbi kérdésekre mihamarabb várják V. Naszályi Márta válaszait:

  1. Az önkormányzat által megrendelt kutatás eredménye hogyan jutott el hamarabb a 24.hu-hoz, mint a képviselőinkhez?
  2. Mennyi pénzt költött az önkormányzat a lakosság adóforintjaiból erre a kutatásra?
  3. Hány közvéleménykutató cégtől kértek ajánlatot?
  4. Hol lehet nyilvánosan összehasonlítani az ajánlatokat?
  5. A rendeletbe foglalt átlátható működés értelmében hol tekinthető meg a kutatócégek és az önkormányzat közötti szerződés?

A bérlakásban élő emberek és az egész I. kerületi lakosság nevében felszólítjuk a városvezetést, hogy hagyjon fel a bérlakásban élők lakhatásának ellehetetlenítésével, az ellenük folytatott uszítással és a pártpolitikai töltetű kutatásokat ne a közvagyon elherdálásával végeztessék - emelték ki.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom