Belföld

Schmidt Gábor: Egyértelműen az oltás adja a legjobb védettséget

Vakcinainfó

„Már regisztráltam a Vakcinainfo.gov.hu oldalon a koronavírus elleni oltásra, és mindenkit arra bíztatok, hogy éljen a lehetőséggel” – mondta a Magyar Hírlap megkeresésére Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Schmidt Gábor: Egyértelműen az oltás adja a legjobb védettséget
Schmidt Gábor
Fotó: MH

A szakvezető kiemelte, egyértelműen a vakcina adja a legjobb és leghatásosabb védelmet a járványidőszakban, ezért rendkívül fontos, hogy minél többen beoltassák magukat. Schmidt arról is beszélt, hogy a sportolók is nagyon várják már a vakcinát. Schmidt a járványügyi szabályokról elmondta: mindennapi rutinjában már rendszeressé vált a kézfertőtlenítés és a maszkviselés, karácsonykor is csupán egy rövid látogatást tett a szüleinél.

„A tavalyi évet is ennek fényében csináltuk végig a szövetségben, az akkor bevezetett szabályok pedig most is érvényben vannak, ezeknek az a célja, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését” – fogalmazott a szakvezető, kifejtve, hogy számukra a fő feladat a sportolók számára biztosítani a zavartalan felkészülési körülményeket a tokiói olimpiára.

Ez abból áll – részletezte az elnök –, hogy az edzőtáborok előtt minden sportolót letesztelnek, és csak negatív PCR- teszttel vehetnek részt a felkészülésben. Ennek köszönhetően egyetlen edzőtáborban sem volt megbetegedés – fűzte hozzá Schmidt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom