Belföld

Bicskanyitogató stílusban beszélt az idős emberekről Márki-Zay

„Hullanak az idősek”, „pusztulnak” - ezeket a kifejezéseket használta Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester annak érzékeltetésére, hogy az idősek arányaiban többen vesztik életüket a koronavírus-járványban, mint más társadalmi csoportok.

Bicskanyitogató stílusban beszélt az idős emberekről Márki-Zay
Megengedhetetlen hangnemben beszélt az idősekről Márki-Zay Péter
Fotó: MH

Szokásához híven vasárnap Facebook-videóban elemezte a hét történéseit Márki-Zay Péter, aki a baloldali összefogás buktatói mellett a hazai és külföldi járványhelyzet fejleményeire is kitért. 

Amikor közel kétórás online beszámolója során az idősebb korosztály magasabb halálozási arányát érintette, olyan kifejezéseket használt, miszerint „hullanak az idősek”, „pusztulnak”, mintha csak állatokról beszélne és nem pedig a szépkorú magyarokról.

Csendes Vásárhelyért nevű Facebook-oldal találatát az Origo szemlézte, akik kiemelték, nem ez az első alkalom amikor a baloldali polgármester célpontba vett egy társadalmi csoportot. Tavaly augusztusban a Fidesz közel hárommillió szavazóját sértette meg, amikor úgy fogalmazott, hogy a kormánypártra a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek szavaznak. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink