Belföld

Tíz kollégiumi épületet kaptak vissza az egyetemek

Megszüntetett PPP-konstrukciók

Csaknem hatezer kollégiumi férőhelyet kaptak vissza az egyetemek a kormány év végi döntése nyomán – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: a kiváltáshoz 27 milliárd forintos forrást biztosítottak.

A baloldali kormányok előszeretettel alkalmazták a PPP-konstrukciót, amely csak a részt vevő cégek számára volt kedvező. „Mi leszámoltunk ezzel a kétes gyakorlattal, és azon dolgozunk, hogy az akkor okozott károkat helyreállítsuk” – mutatott rá Schanda. Leszögezte, a felsőoktatás szabadságához nélkülözhetetlen, hogy az intézmények minél önállóbban tudjanak gazdálkodni, ehhez vagyonra, tulajdonra van szükségük, és a kormány támogatja őket ezek megszerzésében. A kormány hét felsőoktatási intézmény tíz kollégiumi épületét váltotta ki a rendkívül előnytelen PPP-konstrukciókból. Az intézkedés pénzügyi, jogi és gazdaságossági szempontból is kedvező az egyetemek számára, amelyek így jelentős megtakarításhoz jutnak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom