Belföld

Újabb sokmilliós megbízást kapott Czeglédy irodája Niedermüllertől

Újabb, minden eddiginél nagyobb összegű megbízást kapott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzattól. A jogerősen elítélt DK-s politikus csapatának közel ötvenmilliónyi közpénzt fizethetnek ki az idei évben.

Újabb sokmilliós megbízást kapott Czeglédy irodája Niedermüllertől
A maffia-bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csabát tömik pénzzel a DK-s polgármesterek a fővárosban
Fotó: MH/Purger Tamás

A baloldali hatalomváltás óta Gyurcsány Ferenc ügyvédje folyamatosan kapja a megbízási szerződéseket a városrész vezetésétől, ez volt a negyedik alkalom - írja az Origo.

A kerület honlapján elérhető információk szerint az erzsébetvárosi önkormányzat 46 245 780 forintért bízta meg a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát az idei évre. A közzétett adatokból ugyanakkor nem derül ki pontosan, hogy a jelentős összegért cserébe milyen szolgáltatást kell nyújtania Czeglédyéknek.

Ez pedig azt jelenti, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere idén is folytatja korábban kialakított gyakorlatát, miszerint a különféle megbízások során előnyben részesíti a párt holdudvarába tartozó szereplőket - írja a portál.

A 2019-es önkormányzati választás óta ez már a negyedik ilyen alkalom volt: a jogerősen elítélt, börtönben is ült Czeglédy ügyvédi irodája először egy 1 270 000 forintos, majd egy 13 335 000 forintos és egy 33 147 000 forintos megbízást kapott a Niedermüller Péter vezette önkormányzattól. Így a Gyurcsány Ferenc ügyvédje által vezetett irodának 2019 októbere óta több mint 90 milliónyi közpénzt fizetett ki Erzsébetváros DK-s vezetése. 

Mint ismert, Czeglédyék nemcsak a VII. kerületben, hanem egy másik DK-s vezetésű városrészben, Újbudán is nyerőszériában vannak: tavaly év végi állás szerint a XI. kerületi önkormányzat mintegy 50 millió forinttal „jutalmazta” a DK-s politikus társaságát. 

Kapcsolódó írásaink