Belföld

Gyurcsányék hiteltelen hívószavai

Hétértékelő. Kiszelly: A baloldali szövetség csupán látszategység, még az előválasztás kérdésében sem értenek egyet

Bár még csak az esztendő második hetét zártuk, a baloldal már gőzerővel kampányol, és ennek jegyében a minél rosszabb, annál jobb logikáját követik – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

Gyurcsányék hiteltelen hívószavai
Fotó: MH/Purger Tamás

A Gyurcsány és szövetségesei által a múlt hét elején aláírt hatpontos dokumentum Kiszelly Zoltán politikai elemző szerint „a megszorítások megállapodása”. Eddig Gyurcsány Ferencnek tizenhárom pontja volt, ebből lett hat, ám nagyjából ugyanazok a panelek köszöntek vissza – mutatott rá Kiszelly. Hozzáfűzte: a hatpontos „vállalásban” azok a mondatok, hívószavak szerepelnek, amelyektől azt remélik, hogy majd jobban szerepelnek.

Mindez hiteltelen azonban Gyurcsányék múltját ismerve, nyilvánvaló, hogy „nem bontják ki az igazság minden részletét”. Ráadásul ez csupán látszat-egység, hiszen például a baloldalon vannak, akik teljes és nyitott előválasztást szeretnének, míg mások előre bejelentkeztek a számukra fontos körzetekbe, és a DK által kiszemelt 38 körzetben több helyszínen is átfedés alakult ki – jegyezte meg az elemző.

Kitért rá, hogy Hadházy Ákos, a Momentummal szövetséges független országgyűlési képviselő folytatta a halálkampányt a Krekó Péter balliberális elemző által megfogalmazott stratégia mentén. Krekó szerint ugyanis „ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket”. Hadházy egy szentendrei halottasházban készített videóval akarta bizonyítani, hogy a kormány járványkezelése nem működik, ám kiderült, hogy a halottasházat működtető céggel a baloldali önkormányzat áll szerződésben, és az elhunytak nem a járványban haltak meg. A baloldal halálkampányt folytat a magyar emberek kárára, és miközben a sikeres védekezésnek köszönhetően már kifelé jövünk a járványból, az ő céljuk, hogy minél jobban elhúzódjon és minél több áldozatot követeljen. „Ők a minél rosszabb, annál jobb elvet követik, ezért arra törekednek, hogy nehezítsék a járvány elleni védekezést, eközben viszont rendszeresen lábon lövik magukat” – mondta Kiszelly.

Az elemző kijelentette: az egész világot megrázta, ami Washingtonban a Capitoliumnál történt, amikor a választás eredménye ellen tiltakozó Trump-támogatók között a balliberális BLM-mozgalom és az Antifa aktivistái is megjelentek, és az összetűzések öt ember halálához vezettek. Az események nagyon emlékeztetnek a történelem korábbi olyan eseteire, mint amilyen a Reich­stag felgyújtása volt, amikor a provokációk nyomán a politikai ellenfelek megsemmisítése következett” – véli Kiszelly. Közölte: ez figyelmeztető jel számunkra is, hogy a provokációt követően hogyan bánnak el ellenfeleikkel.

Kapcsolódó írásaink

Versengés a baloldalon

ĀHétértékelő. Fekete-Győr karácsonykor sem függesztette fel a gyűlöletkampányt, ezzel igyekezett ismét reflektorfénybe kerülni, miután Gyurcsány korábban ellopta tőle a show-t