Belföld

Két éve itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet

Itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet 2018-ban az erőszakos baloldaltól - mondta Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott videonyilatkozatában.

Két éve itthon is rendőröknek kellett megvédeniük a Parlamentet
Felvétel bizonyítja Fekete-Győrék rendőrök elleni támadását
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke közölte: az elmúlt napokban megdöbbentő felvételek érkeztek az Egyesült Államokból, ahol tüntetők foglalták el a Capitoliumot. Megfogalmazása szerint a képsorokat látva eszünkbe juthatnak olyan közelmúltbéli haza események, amelyek „egytől egyig az erőszakos baloldalhoz kötődnek”.

Mint mondta, „a baloldal randalírozott a palamentben és azon kívül is”. A kormánypárti politikus példaként idézte fel, hogy „két éve agresszív módon próbálták meg ellehetetleníteni az Országgyűlés munkáját”.

„Fenyegetőztek, kiabáltak, sípoltak, megakadályozták az elnöki pulpitusra való feljutást és megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást is” - sorolta a Munka Törvénykönyve 2018-as módosításának megszavazása előtti eseményeket.

Nacsa Lőrinc hozzátette: a baloldal ugyanígy viselkedett a Parlamenten kívül is. „Rongáltak, összecsapásokat provokáltak a rendőrökkel (.), Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig füstgránátot is dobott” az egyenruhásokra - mondta.

A fizikai erőszak mellett verbálisan is egyfolytában fenyegetőznek - tette hozzá, példaként említve, hogy „Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője” azt ígérte, hatalomra jutásuk esetén földönfutóvá teszi a Nemzeti Színház vezetőit.

Nacsa Lőrinc álláspontja szerint világszerte látható, hogy a baloldal az erőszak eszközéhez nyúl, az erőszakos megmozdulások mögött pedig legtöbbször Soros György támogatottjai állnak.

Magyarországon is ez a helyzet - jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink