Belföld

Az ország legidősebb praktizáló orvosa arra biztat mindenkit, hogy kövesse a példáját, és oltassa be magát

Vakcinainfó

A 98 éves Körmendi István, az ország legidősebb praktizáló orvosa Merkely Bélától, a Semmelweis Egyetem rektorától kapta meg szerdán a koronavírus elleni vakcinát.

Az ország legidősebb praktizáló orvosa arra biztat mindenkit, hogy kövesse a példáját, és oltassa be magát
Körmendi István I. kerületi háziorvos és Merkely Béla
Fotó: Merkely Béla Facebook-oldala

A budapesti háziorvos lapunk megkeresésére elmondta, egy pillanatig se volt kérdés, hogy beoltassa-e magát és semmilyen mellékhatást nem érzett. Mindenkit arra biztat, hogy kövesse a példáját. Kifejtette, mindig arra szokta emlékeztetni az embereket, hogy gyerekek tízezrei haltak meg, amikor még nem voltak a kötelező védőoltások. Akit csak lehet, rábeszél az évente esedékes influenza elleni védőoltásra is.

A maszkot és a gumikesztyűt rendszeresen használja, a boltban megvásárolt élelmiszereket pedig otthon fertőtleníti. Körmendi István a járvány ellenére sem hagy fel a mindennapi rendeléssel. Felidézte, hogy a feleségével minden évben karácsony környékén megbeszélték, a következő évet még végigdolgozza aztán befejezi. Azonban három éve már egyedül él, azóta nem is gondol erre. Mint fogalmazott: „Amíg az eszem a helyén van, addig folytatom. Segíteni szeretnék, amíg tudok, és a munka egyben hobbi is a számomra.”

Beszélt arról is, hogy több sikerélménye volt a közelmúltban, például a tavaszi járványhullám alatt egy komoly szívproblémát tudott telefonon és interneten keresztül kezelni a telemedicinának köszönhetően.

Kapcsolódó írásaink