Belföld

Volner: Az egy tálból cseresznyéző DK és Momentum a pénzügyekben is engedne Brüsszelnek

Európai jövő DK–Momentum módra

Homlokegyenesen eltérő nézeteket vall a Volner Párt, mint a hatpárti, baloldalinak nevezett összefogás, ők ugyanis európai egyesület államokat akarnak, mi viszont Magyarország jövőjét továbbra is nemzetállami keretek között tudjuk csak elképzelni – válaszolta lapunknak Volner János.

Volner: Az egy tálból cseresznyéző DK és Momentum a pénzügyekben is engedne Brüsszelnek
Volner János
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Volner Párt elnöke kifejtette,a hatpárti ellenzéki együttműködésben ők már világnézeti okoknál fogva sem tudnának részt venni, akkora a szakadék az ő országjövő-víziójuk, illetve a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett DK, valamint a vele egyívású Momentum programja és céljai között. Ez a két párt – vélekedett Volner – lényegében maga alá gyűrte a másik négyet, ide értve az ő egykori pártját, a Jobbikot is, amelyből szinte semmi nem maradt az alapító nyilatkozatában lefektetett elvekből és értékekből.

Volner utalt arra is, hogy a Momentum Európai jövő című programjában az unióban már a hadsereg is közös lenne, ahogyan az európai ügyészség is. A nemzetállamok szuverenitásából lényegében semmi nem maradna abból, ami egykoron az állam fogalmába a maga természetességével beletartozott – jegyezte meg Volner János. A most már Brüsszelben lényegében egy tálból cseresznyéző DK és Momentum az európai egyesült államok égisze alatt a pénzügyek terén is engedne a brüsszeli vágyaknak, az ő jövőképükben – ami az említett programból is kiolvasható – az lenne az igazi megoldás, ha az Európai Unió dönthetne arról is, mire költsék a tagállamok a költségvetési forrásokat. Így fokozatosan szűkülne a szabad felhasználású pénzeszközök köre is – hangsúlyozta Volner, akinek pártja sem a gyurcsányista ellenzékkel, sem a Fidesszel nem szeretne kiegyezni a 2022-es választáson.

Kapcsolódó írásaink