Belföld

A bukott kormányfő pártjának egykori alelnöke, Bauer Tamás nem támogatja a hatpártiak nemrég született frigyét

Pálinkás pálfordulása

Bauer Tamás, az SZDSZ alapító tagja, 2014-ig a DK alelnöke Kapituláció címet viselő közösségi bejegyzésében határolódott el a baloldal hatpárti együttműködésétől.

A bukott kormányfő pártjának egykori alelnöke, Bauer Tamás nem támogatja a hatpártiak nemrég született frigyét
Úgy tűnik, egy ideig nem lesz kézfogás Gyurcsány Ferenc és az ex-SZDSZ-es politikus között, Bauer nem adja szavazatát a szivárványkoalícióra, mert az nem elég radikális
Fotó: Facebook

A liberális megmondóembert Gyurcsány Ferencnek az ATV Egyenes beszéd című műsorában kifejtett álláspontja késztette megszólalásra.

Az ellenzék vezére ugyanis arról beszélt, most már érti, milyen „őszinte lelkiség” van abban a magyarságfelfogásban, amely a Fidesz–KDNP pártszövetség sajátja, s a „tizenötmillió magyar kormánya” formulához vezetett.

Ez azonban Bauer szerint azt mutatja, hogyha nyerne a választáson a számára „új baloldal”, ugyanúgy nacionalista lenne, mint az Orbán-kormány.

Bauernek az sem tetszett, amit Schmuck Erzsébet, az LMP-társelnöke fogalmazott meg a hatpárti politikai dekrétumban, miszerint fellépnének az illegális migráció, az embercsempészet és –kereskedelem minden formájával szemben.

Bauer szerint emiatt idegenellenes kormány lenne a hatpárti összefogásé, ugyanúgy szemben állna a „brüsszeli bürokraták” humanizmusával, mint az Orbán-kormány. „Az én szavazatomra nem számíthatnak” – zárta bejegyzését a baloldali összefogásnak címezve Bauer Tamás.

Pálinkás József, az MTA egykori elnöke, az Új Világ Néppárt elnöke Gyurcsány és szövetségesei keddi alkuja után maga ajánlotta fel szolgálatait az ATV-ben, mint mondta, rajta ugyan nem fog múlni, hogy közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt legyen.

Pálinkás József októberben még arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenccel nem ülne be egy frakcióba, és a Fidesszel is kizártnak tart bármilyen együttműködést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom