Belföld

Varga Judit: A családoknak kiemelt szerepük van a fenntartható fejlődésben

A családok kiemelt szerepet töltenek be a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósításában - olvasható az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzésben.

Varga Judit: A családoknak kiemelt szerepük van a fenntartható fejlődésben
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH

Varga Judit úgy fogalmazott, hogy a gyermekes családok jellemzően jobban figyelnek a környezet védelmére és aktívan elkötelezettek a környezetvédelem iránt, így nem a problémát, hanem a megoldást jelentik a környezet számára.

A koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítás egyik legfontosabb kérdése a körforgásos gazdasági modellre történő átállás felgyorsítása, amelyet Magyarország kiemelt céljának tekint - írta -, összhangban a klíma- és természetvédelmi akciótervben foglaltakkal. Az energia- és anyagtakarékos, valamint klímabarát gazdaság kialakítása biztosíték arra, hogy minden most élő és a jövőben megszülető magyar ember egészséges, tiszta környezetben élhessen - hangsúlyozta.

Objektum doboz

„Erről és az Európa Unió jövőjét érintő további kihívásokról egyeztettem ma a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével, Kardosné Gyurkó Katalinnal és a szervezet elnökhelyettesével, Joó Kingával. Hiszem, hogy Európa jövőjét az erős nemzetállamok fogják meghatározni, amelyek építőkövei az erős családok” - olvasható Varga Judit Facebook-oldalán.

Kapcsolódó írásaink