Belföld

A balliberálisok bukott vakcinabiznisze

Gyurcsány Ferenc egy pártállami titkosszolgálati emberek által alapított ciprusi cégbe pumpálta a közpénzmilliárdokat

Az a Gyurcsány Ferenc támadja az orosz vakcina kapcsán emberkísérlettel a jelenlegi kormányt, amely annak idején egy botrányos pártállami hátterű cégbe tömte a milliárdokat, majd támogatása elbukott Brüsszel versenyjogi aggályain.

A balliberálisok bukott vakcinabiznisze
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezést bíráló DK azzal támadja a kormányt, hogy emberkísérletet végeznének az orosz vakcinával a magyarokon. Az a Gyurcsány Ferenc az oltásellenes kampány vezéralakja, aki maga engedett utat a H1N1-, illetve a H5N1-vakcinát kifejlesztő és gyártó cég, az Omninvest hazai tündöklésének. Sőt, a bukott kormányfő maga mutatta be Pilisborosjenőn, az Omninvest főhadiszállásán azt az oltóanyagot, amelyet a miniszterelnök alkalmasnak tartott arra, hogy veszély esetén megakadályozza a vírus átterjedését az állatokról az emberekre.

A Gyurcsány-kormány az Omninvesten keresztül a vakcinabiznisz titokzatos befektetőit három év alatt 8,4 milliárd forint árbevételhez és csaknem egymilliárd forint nyereséghez segítette, majd az állammal kötött szerződésüket az őket követő a Bajnai-kormány tíz évre, 2019-ig titkosította. Az Omninvest 98 százalékos tulajdonosa egy ciprusi offshore vállalkozás, a Sumpter Pharmaceuticals Limited volt. Az Omninvestnek a Horn-kormány megalakulása után az állam másfél évtized alatt
15 milliárd forintot fizetett ki az adófizetők pénzéből, ahhoz azonban az adófizetőknek nem volt joguk, hogy megtudják, kinek a számlájára csordogáltak a milliárdok.

A legfőbb ellenzéki megmondóember, Falus Ferenc akkori országos tiszti főorvos a titkolózást azzal intézte el, hogy az Omninvest stratégiai cég, olyan elbírálás alá esik, mint egy fegyvergyár, tehát ne is akarjuk megtudni, kié. Holott az Omninvesthez kötődő személyek között találtunk III/III-as pártállami titkosszolgálati hadnagyot, besúgót, KISZ-vezetőt, Draskovics Tibor igazságügyi miniszter iskolatársát, a Munkásőrség országos parancsnokhelyettesével közös céget alapító pártállami belügyminiszter-helyettest, valamint az olajszőkítési ügyekben többmilliárdos adótartozást felhalmozó vállalkozót is.

Az Index már 2006-ban arról cikkezett, hogy Kisari János, az MTA doktora szerint a vakcinának nem sok értelme van, ugyanis olyan vírus ellen hat, amelyik az emberben nem fordul elő. Az Európai Bizottság Gyurcsányék kétmilliárd forintos állami támogatása kapcsán versenyjogi aggályok miatt vizsgálatot indított, ami után a pénzt vissza is kellett fizetni. Kiderült, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton nem lehetett volna támogatni az Omninvestet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom