Belföld

Fidesz: A baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes

A baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes - így reagált a Fidesz-frakció a DK-s képviselő, Varga Zoltán azon nyilatkozatára, amelyben magyarázatot követelt arra, miért nincs még mindig nyilvános koronavírus elleni oltási terv.

Fidesz: A baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes
A Dél-pesti Centrumkórház egyik dolgozója megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Megkérjük a baloldalt, hogy fejezze be a hazudozást. A járvány kezdete óta mást se csinálnak, csak kamuznak és zavart akarnak kelteni. Most már a védőoltások kapcsán is ugyanezt csinálják, és ezzel a járvány elleni hosszútávú védekezést veszélyeztetik” - írja közleményében a Fidesz.

Rámutattak, Magyarország december 26-án megkezdte a védőoltások beadását, az oltási sorrendben a fertőzésnek leginkább kitett egészségügyi dolgozók az elsők.

„Jelenleg is 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Ahogy újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, újabb célcsoportok következnek, többek között az idősotthonokban lakók és dolgozók, a védekezésben részt vevő rendvédelmi dolgozók, az idősek, a krónikus betegek és természetesen a lakosság” - részletezik a közleményben.

Hozzátették, a védőoltás önkéntes és ingyenes, azt teljes mértékben a kormány finanszírozza.

Kapcsolódó írásaink