Belföld

Folytatódott a köznevelésben dolgozók tesztelése

Annak érdekében, hogy az óvodákban és iskolákban mindenki egészségesen és biztonságban kezdhesse meg a munkát január 4-én, tovább folytatódott ma a köznevelésben dolgozók tesztelése.

Folytatódott a köznevelésben dolgozók tesztelése
Makai Dóra, a Szegedi Tudományegyetem gyógytornászhallgatója (b) és Urbán Anna, a budapesti Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója mintát vesz Kovácsné Nagy Gizella óvónőtől (b2) és Kovács Nóra dajkától, a jászalsószentgyörgyi óvoda dolgozóitól Szolnokon, az Ady Endre úti kormányablakban
Fotó: MTI/Mészáros János

Január 2-án és 3-án reggel hét és este hét óra között a mentőszolgálat és a kormányhivatalok statikus mintavételi pontjain, 99 helyszínen biztosítanak lehetőséget az önkéntes tesztelésre.

A tesztelési lehetőséget a szakképzési intézményekre is kiterjesztették. Ezek az intézmények január 11-éig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, de a szakmai gyakorlatok, konzultációk miatt lehetnek olyan oktatók, akiknek indokolt élni a lehetőséggel - közölte korábban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

A tesztelést azoknak javasolják, akik tüneteket észlelnek magukon, illetve a téli szünetben történt kontaktusok miatt szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőzöttek. Ez segíthet abban, hogy lehetőleg mindenki egészségesen vehesse fel a munkát január 4-én, és az iskolák, óvodák nyitva tarthassanak.

A január 4-i nyitásra kitakarították az iskolákat, egyes óvodákban, ahol a múlt héten is nyitva tartottak, és ahol megbetegedések voltak, a takarításba a Magyar Honvédség is bekapcsolódott.

Kapcsolódó írásaink