Belföld

„Időseket is látogatok, ha van rá mód, csökkentem a kockázatot”

Vakcinainfó

Természetesen amint elérhető, én is beadatom magamnak a koronavírus elleni vakcinát – nyilatkozta lapunknak Harmai Gábor, a Budapest-Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve főplébánia plébánosa.

„Időseket is látogatok, ha van rá mód, csökkentem a kockázatot”
Harmai Gábor
Fotó: Facebook

„Katolikus papként vezetője vagyok egy helyi közösségnek, és bár betartom a járványügyi szabályokat, sok emberrel vagyok kapcsolatban, időseket is látogatok, ezért a fertőzés és fertőződés kockázata fennáll. Hogyan tehetném meg, hogy ezt a kockázatot nem próbálom megszüntetni, amikor van rá mód?” – vetette fel.

A hívő ember hozzáállására utalva azt mondta: a katolikus hitnek nem része, hogy egy vakcina hatásos, azonban „szellemi kötelességünk az igazság keresése”.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy „ha a tudósok arra jutnak, hogy a vakcina hatásos, inkább nekik hiszek, mint olyan embereknek, akik vakcinát ugyan sose láttak közelről, könyvet sem olvastak a témában, de úgy vélik, hogy a vakcina hatástalan vagy netán további betegséget okoz”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom