Belföld

Befejeződött a nyomozás Donáth László zaklatási ügyében

A rendőrség befejezte a nyomozást az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel meggyanúsított Donáth László ellen.

Befejeződött a nyomozás Donáth László zaklatási ügyében
Donáth László
Fotó: MH

A volt MSZP-s képviselőt, evangélikus lelkészt éppen egy éve gyanúsították meg, miután napvilágot látott, hogy több nőt is zaklathatott.

Lapunk december közepén elsőként írta meg, hogy hamarosan vádemelés jöhet az ügyben, miután a Fővárosi Főügyészség megkeresésünkre úgy fogalmazott, álláspontjuk szerint a folyamat rendőrségi része befejezhető.

A Pestisrácok.hu közölte: hétfőn iratismertetés volt a momentumos Donáth Anna édesapjának zaklatási ügyében, a korábbi szocialista politikus pedig elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza. 

Mint arról korábban többször is írtunk, a zaklatási botrány 2019 augusztusának elején robbant ki, amikor a TV2 Tények című híradója először számolt be az esetről. Bár a hatóságok ez év június óta nyomoznak ellene, Donáth ma is a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház lelkésze.

Tavaly az intézmény egyik takarítónője tett feljelentést ellene. A hölgy azt állította a hatóságoknak, hogy Donáth László 2019. június elején bántalmazta. Az asszony látleletet vetetett föl, amely a nyakán halvány, elmosódott bőrpírról és bevérzésgyanúról számolt be. A nő vallomást tett arról is, hogy a lelkész korábban fogdosta, és szexuális ajánlatot is tett neki.

Fontos részlet, hogy májusban az ügyészség azt közölte, álláspontja szerint az ügyben a megalapozott gyanút erősíti a tavasszal elkészült pszichológus szakértői vélemény is.

Az eset kapcsán érdemes megjegyezni, a lelkész lánya, a momentumos Donáth Anna minden olyan hír kapcsán hangos erkölcsi kritikákat fogalmaz meg, amely jobboldali politikusokat érint, ugyanakkor sem lapunknak, sem másnak nem kívánta eddig érdemben kommentálni az édesapja ellen felhozott vádakat. 

Kapcsolódó írásaink