Belföld

Zaklathatta a szeretetotthon dolgozóit a szocialista lelkész

Az intézmény több dolgozóját is zaklathatta egy budapesti szeretetotthon lelkésze, az áldozatok azonban nem mertek lépni, mivel az illető az a Donáth László, aki 16 éven át volt az MSZP országgyűlési képviselője, és még ma is nagy befolyással rendelkezik. Most azonban az egyik érintett megelégelte a helyzetet és feljelentette a korábbi politikust.

Zaklathatta a szeretetotthon dolgozóit a szocialista lelkész
Donáth László MSZP-s képviselői múltjának köszönhetően még ma is nagy befolyással bír
Fotó: MH

A Tények hétfő esti adásában egy idős gondozott hozzátartozója is mesélt a történtekről, aki kérte, hogy ne mutassák az arcát és a hangja se legyen felismerhető: „Hallottam, hogy volt egy nagyon kedves dolgozó, aki nemrégiben felmondott, és hallottam, ahogy beszélték a dolgozók, hogy ez azért történt, mert valamelyik lelkész zaklatja és nagyon csúnyán bánik velük, de nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van."

Objektum doboz

Donáth László ugyanis amellett, hogy evangélikus lelkészként dolgozik az otthonban, még mindig befolyásos embernek számít a baloldalon, 1994 és 2010 között parlamenti képviselő volt az MSZP színeiben.

Néhány hete azonban az egyik dolgozó megelégelte a sorozatos megaláztatásokat és feljelentette a korábbi politikust. A Tények információi szerint egyik alkalommal egy folyosón hagyott kiskocsi miatt vesztek össze a lelkésszel, a szóváltás aztán hamar erőszakká fajult: Donáth fojtogatni kezdte az otthon alkalmazottját.

A Tények úgy tudja, hogy a lelkész az utóbbi években többször is szexuális ajánlatot tett az illető dolgozónak, illetve molesztálta is: megfogta a mellét és a nemi szervét. A hírműsor megkereste az otthont is, de ők az adás hétfő esti sugárzásáig nem reagáltak.

Donáth László egyébként annak a Donáth Annának az édesapja, aki a Momentum Mozgalom EP-képviselője és egyben alelnöke is.

Kapcsolódó írásaink

Gyűlöletversenyt akar nyerni a DK

Ā„Gyurcsány a durva, provokáló kifejezések használatával ki akarja emelni pártját az egyre szürkébb ellenzéki masszából, és azt a látszatot kelti, hogy ő a Fidesz igazi ellenfele”