Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót

Donáth szerint decemberi kihallgatásakor adategyeztetésre került sor, illetve megismerte az ügyben született feljelentést.

Gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót
Donáth László ellen a rendőrség is nyomoz
Fotó: MH

Donáth László az ügyben megszólalt az atv.hu-nak, megerősítette a kihallgatás és a gyanúsítás tényét, ugyanakkor szerinte annak tárgya könnyű testi sértés; a szeméremsértés gyanúját cáfolta.

 A lappal a BRFK sajtóosztálya azt közölte, hogy az ügyben egy főt hallgattak ki gyanúsítottként szeméremsértés vétség és könnyű testi sértés bűntett gyanúja miatt, ám a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva további tájékoztatást nem kívántak adni.

A lelkész a következőt nyilatkozta az ATV-nek: decemberben valóban beidézték a rendőrségre és azt is megerősítette, hogy könnyű testi sértéssel gyanúsítják.

A volt MSZP-s képviselőt január 9-re idézték be kihallgatásra. 

A TV2 Tények című műsora augusztusban számolt be arról, hogy Donáth az intézmény több alkalmazottját is zaklathatta. Később többen is jelentkeztek különböző hírportáloknál, hogy megerősítsék a zaklatási kísérletek tényét. A korábban a szexuális zaklatások ellen felszólaló momentumos EP-képviselő Donáth Anna apja érdemben nem reagált az állításokra, csak lejáratásról beszélt. Később az evangélikus egyház jelezte: vizsgálatot indítanak Donáth ügyében. Közleményük szerint olyan megkeresések érkeztek az egyik budapesti szeretetotthonban lelkészként dolgozó volt politikus magatartásával kapcsolatban, hogy azok már egyházkormányzati intézkedéseket tesznek szükségessé. Hangsúlyozták azt is, hogy zéró toleranciát hirdetnek az ügyben. 

Kapcsolódó írásaink