Belföld

A rendvédelemben is tömeges oltásra van szükség

Vakcinainfó

Nemcsak az egészségügyben, hanem a rendvédelmi szervek köreiben is rendkívül fontos, hogy mindenki megkapja a koronavírus elleni vakcinát – mondta lapunknak Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

A rendvédelemben is tömeges oltásra van szükség
Horváth József
Fotó: MH

„Vegyük példának a honvédséget, ahol nemcsak a vadászgép- és helikopterpilótáknak, illetve a készültségben lévőknek kell egészségeseknek lenniük, hanem ezen kívül a megfelelő váltási létszámmal együtt biztosítani kell a déli határ védelmét is” – fogalmazott.

Mint kifejtette, egy-egy, sok száz vagy ezer embert megmozgató hadgyakorlatot nem lehet úgy megtartani, hogy a résztvevők állandóan betartják a koronavírus kapcsán előírt összes egészségügyi előírást – márpedig az efféle, tömegeket igénybe vevő megmozdulások szükségesek a harckészültség fenntartásához. Hozzátette, ugyanez vonatkozik például a TEK-re is, ahol sok más mellett állandóak a közelharcgyakorlatok is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom