Belföld

„Ne osszunk meg oltásellenes tartalmakat”

Vakcinainfó

„Ha szeretnénk, hogy minél előbb vége legyen a járványnak, és vissza akarjuk kapni régi világunkat, akkor minél előbb és mindannyiunknak be kell oltatnunk magunkat. Én biztos, hogy ezt teszem” – jelentette ki lapunknak Szűts Zoltán tanszékvezető egyetemi docens.

„Ne osszunk meg oltásellenes tartalmakat”
Szűts Zoltán
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A médiakutatót aggasztja az oltásellenesség. „A járvány leküzdése során az egyik legnagyobb kihívást az álhírek áradata jelenti. Az orvostudomány eredményeit tagadók a porba rántják Newtont is, aki bevallása szerint azért láthatott távolabb, mert az előtte alkotó tudós óriások vállán állt. Tény, hogy a himlő, a járványos gyermekbénulás, a kanyaró vagy éppen a mumpsz azért nem intézhet támadást a normális életünk ellen, mert terjedésüket megsemmisítettük a vakcinákkal” – mondta Szűts Zoltán, aki szerint a csatát a közösségi médiában is meg kell nyernünk, így arra kért mindenkit, ne osszanak meg a tudomány eredményeit tagadó tanokat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom