Belföld

Diszkrét erzsébetvárosi mutyi

Sógornője lakását is felújította a Niedermüllerék vagyonkezelőjének élére ejtőernyőzött miskolci álláshalmozó szocialista

A korszakváltás garanciái című dokumentumban fogadta el az immár hatpárti, egységes baloldal a független, élhető és büszke Magyarország programját. Azt is ígérték, hogy megtisztítják a közéletet a rendszerszintű korrupciótól. Erzsébetvárosban, amely ráadásul egy DK-s vezetésű kerület, már hozzá is láttak a nagyszabású terv megvalósításhoz.

Diszkrét erzsébetvárosi mutyi
Niedermüller Péter munkában
Fotó: MH/Purger Tamás

Tiszti keresztes csődtömeg (MH – 2020. december 7.) címmel megjelent írásunkban számoltunk be arról, hogy a DK-s Niedermüller Péter polgármester irányította VII. kerületben a vagyonkezelő élére egy miskolci szocialista kádert ejtőernyőztettek, ám a lakásfelújítási tervben elfogadott nyolc lakásból egyetlen egyet sem sikerült felújítani a november 30-i határidőre.

A Gyurcsány-kormány idején tiszti kereszttel kitüntetett embert, Halmai Gyulát idén februárban vezérigazgatónak szerződtették az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. élére. Nagyon fontos káderről lehet szó, ugyanis Halmai emellett a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának is tagja, sőt a második legnagyobb magyar város legnagyobb önkormányzati cégének a gazdaságfejlesztési és ingatlangazdálkodási igazgatója is. Miután két munkaviszonyos főállása a munkaügyi jogszabályok értelmében még egy ilyen kivételes képességű embernek, mint amilyen Halmai sem lehet, ezért jogviszonyát vezérigazgatóként megbízásos szerződésre változtatták Erzsébetvárosban.

Információink szerint Halmai a két munkakörnek úgy tesz eleget, hogy hétfőn Miskolcon áll szolgálatba, aztán este felkerekedik, hogy kedden már az erzsébetvárosi vagyonkezelőnél vehesse fel a munkát, amelyet jellemzően csütörtök délután fejez be. Pénteken pedig már ismét Miskolcon bukkan fel a Miskolc Holdingnál.

Korábban, a 2010-es önkormányzati választásokig a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója volt, és azzal írta be a nevét a magyar önkormányzatiság történelmébe, hogy irányítása mellett ez a cég halmozta fel az ország legnagyobb céges adósságát, amely meghaladta a harmincmil­liárd forintot.

Erre a nem mindennapi teljesítményre figyelhetett fel a DK erzsébetvárosi főembere, Niedermüller Péter is, amikor a választásokat követően lecsapott az értékes munkaerőre, aki félmunkaidőben látja el az erzsébetvárosi önkormányzati vagyon gondozásával, megőrzésével kapcsolatos vagyongazdai munkáját.

Halmai rövid fővárosi tartózkodása idejére vélhetően még szállás-költségtérítést sem vesz igénybe, mivel sógornője zuglói lakásában húzza meg magát.

Ha az erzsébetvárosi önkormányzati lakásokat nem is sikerült felújítani határidőre, az a jó hírünk van, hogy a sógornője lakását viszont igen. Méghozzá annak a kivitelező cégnek köszönhetően, amely közbeszerzési pályázaton nyert, és a Halmai vezette EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. megbízásából kapott munkákat végzi el.

A jegyzőnek is van mit a tejbe aprítani

Niedermüller Péter polgármester jobbkeze, a Soroksárról Erzsébetvárosba ejtőernyőztetett jegyző, Laza Margit évi tízmilliós fizetését csaknem harminchárommillió forintos jutalommal fejelték meg – írta meg a PestiSrácok.hu. A portál beszámolója szerint a jegyző, aki korábban Soroksáron látta el az önkormányzat törvényességi felügyeletét, 2011 májusától 2018 májusáig csaknem százharmincmillió forintjába került az önkormányzatnak. Tetejében Laza Margit a tulajdonában álló gépjárművet úgy adta át üzemeltetésre a XXIII. kerület önkormányzatának, hogy az autóval kapcsolatos valamennyi kiadást, az üzemanyagtól a biztosításon át a szervizelésig az önkormányzat fedezte. A bitcoinbányájáról elhíresült DK-s önkormányzat az idén több mint ötvenmillió forintra kötött szerződést a költségvetési csalással vádolt, később a Vas Megyei Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységében felfüggesztett Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával. Mint ismert, Czeglédyt hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással vádolják.
(BK)

Kapcsolódó írásaink