Belföld

Simicskó: A Magyarországon forgalomba kerülő oltóanyagok biztonságosak lesznek

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője lapunknak azt mondta: nem kérdés, amikor elérhetővé válik a koronavírus elleni vakcina, be fogja adatni magának.

Simicskó: A Magyarországon forgalomba kerülő oltóanyagok biztonságosak lesznek
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Magyarországon forgalomba kerülő oltóanyagok biztonságosak lesznek, hiszen kiváló, elismert magyar szakemberek vizsgálják be azokat, és döntenek felhasználhatóságukról – szögezte le a kereszténydemokrata politikus.

Láthatjuk, a világjárvány mennyire átalakította mindennapjainkat, sokak életét elvette, sokak egészségét megrendítette, még többek munkahelyét és terveit romba döntötte – folytatta Simicskó.

Kijelentette: „Ha az oltással tehetek azért, hogy embertársaim testi épségét megóvjam, a betegséggel járó bajokat megelőzzem, akkor ez már önmagában is elég indok, hogy megtegyem ezt. Meggyőződésem, hogy már csak egy »karnyújtásnyira« van a hatékony, biztonságos oltóanyag, arra biztatok mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, és regisztráljon a Vakcinainfo.gov.hu oldalon” – hangoztatta.

Megjegyezte, hogy bár nem lesz kötelező az oltás, mégis önmagunk és az egymás iránti felelősség miatt javasolt élni a lehetőséggel. Először a legsérülékenyebb csoportba tartozók jutnak majd a vakcinához, vagyis a krónikus betegek, az idősek, valamint az egészségügyi és a szociális dolgozók – ők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek – ezt követően kerül majd sor a tömeges oltásra. Ne adjuk fel a reményt és a küzdelmet, már közel vagyunk a megoldáshoz – mondta Simicskó.

„Egész Európában tombol a járvány, a hosszú hónapok nehézségei mindenkinek kimerítő terhet jelentenek, de tartsuk be a szigorú szabályokat az ünnepek alatt is, vigyázzunk egymásra! Összefogva, embertársainkra odafigyelve sikerülni fog közösen legyőzni a járványt!” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom