Belföld

Sikersztori az iskolaőrség

Számtalan kedvező visszajelzés érkezik a pedagógusoktól, szülőktől

Nemcsak hogy elfogadják az iskolaőrök jelenlétét az intézmények, de ragaszkodnak is hozzájuk, a gyerekek pedig példaképként tekintenek rájuk.

Sikersztori az iskolaőrség
Fotó: police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság égisze alatt létrehozott iskolaőrség egyelőre sikersztori – állapította meg a Police.hu az ORFK iskolapartnerségi osztálya által összegyűjtött visszajelzések alapján. Varga Zsolt osztályvezető, alezredes azt mondta: „amikor szeptemberben munkába álltak országszerte az iskolaőrök, csak remélni lehetett, hogy mindenhol elfogadják a jelenlétüket, de azt, hogy nem egészen három hónap elteltével ennyi kedvező jelzést kapjunk, még legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna”.

A pedagógusok és a tanulók megbecsülik az iskolaőröket, a gyerekek érdeklődnek a munkájuk iránt, sok helyütt példaképként tekintenek rájuk, „bizalommal fordulnak hozzájuk kisebb-nagyobb problémáikkal”, sőt több diák kijelentette, rendőri pályára szeretne lépni. Rokonszenvük jeléül rajzokkal, saját készítésű ajándéktárgyakkal lepik meg az iskolaőröket, egy kaposvári általános iskola 8. évfolyamos diákjai dallal köszöntötték fel a születésnapját ünneplő iskolaőrt.
Egy iskolaőr a szolgálatteljesítése során szerzett élményei közül azt emelte ki, hogy egy szomorkodó másodikos kisfiút megtanított cipőfűzőt kötni – említette meg beszámolójában a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság –, de volt, akinek az jelentett nagy örömöt, hogy egy olyan, sajátos nevelési igényű kisfiú mutatta meg neki az ügyesen megoldott dolgozatát, akivel a tanév kezdetén még sok problémája akadt. Egy szombathelyi iskola meghívta az iskolaőrét egy kerékpártúrára, amelynek örömmel tett eleget.

Számos pozitív visszajelzés érkezik intézményvezetőktől és szülőktől. Debrecenben egy technikum iskolaőre segítséget nyújtott egy diák­nak, aki rosszul lett, később az édesanya örömét fejezte ki, amiért „jó kezekben vannak a gyerekek”. Egy tatabányai technikum pedagógusai szerint iskolaőrük nem száz, hanem kétszáz százalékon teljesít, egy békéscsabai iskolában egyedi, „Iskolaőr” feliratú maszkkal látták el a kollégát. Egy győri technikum és kollégium igazgatója – amikor az iskolaőr személyén változtatni akartak – kérte a koordinátori feladatokat ellátó rendőrt, hogy továbbra is az általuk megkedvelt őr láthassa el a szolgálatot az intézményben. Az iskola később, a számukra meghozott kedvező döntés kapcsán köszönetét is kifejezte a rendőri vezetésnek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom