Belföld

Rétvári: A DK-sok szolgalelkűen visszhangozzák a Soros-szervezet vádjait

„Nem meglepő az Önök éles kirohanása az iskolaőrök ellen, hiszen a TASZ nevű Soros-szervezet júniusban kiadta az irányt: súlyosan jogsértő és emiatt elfogadhatatlan intézkedésnek minősítette az iskolaőr programot. Önök szolgalelkűen visszhangozzák ideológiai vezérük és támogatójuk által elvárt mondatokat" – fogalmazott Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára összevont írásbeli válaszában, amelyet a DK-s Oláh Lajosnak adott.

Rétvári: A DK-sok szolgalelkűen visszhangozzák a Soros-szervezet vádjait
Gyurcsány Ferenc és felesége a Demokratikus Koalíció hangadó politikusainak körében a DK tisztújító kongresszusán 2020. 03. 01-én
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A képviselő több száz írásbeli kérdést nyújtott be, külön-külön érdeklődve, mi alapján „rendelnek ki" iskolaőrt az egyes intézményekbe. Rétvári leszögezte: az iskolaőrök szolgálatba állításáról minden egyes esetben az iskolák és a nevükben eljáró iskolaigazgatók döntöttek, ez nem kényszer az intézmények számára.

„Önöket kicsit sem érdekli a pedagógusok és a gyermekek biztonsága, inkább eltűrnék, hogy a törvények betartói féljenek a törvény megszegőitől, hogy az rettegjen, aki tanítani és tanulni jár az iskolába" – írta Rétvári a gyurcsányista politikusnak.

Kapcsolódó írásaink