Belföld

Korózs Lajosra már az ellenzéknek sincs szüksége

Pikóék megfúrták az álmentős producert

A Fidesz továbbra sem tartja elfogadhatónak, hogy a kamuvideóval és a hamis halálozási statisztikákkal elhíresült MSZP-s Korózs Lajos vezesse az Országgyűlés népjóléti bizottságát, ezért a kormánypártok a legutóbbi bizottsági ülésen sem vettek részt.

Korózs Lajosra már az ellenzéknek sincs szüksége
Hollik: Az MSZP állóháborút folytat
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Úgy tűnik, állóháború alakult ki, mert az ellenzék és a bizottsági elnököt adó MSZP folyamatosan megkerüli a kérdést, semmilyen reakciót nem ad a politikusuk vállalhatatlan tetteire” – kommentálta a szocialisták hallgatását Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A kínos témát feltűnően kerülő ellenzék azonban úgy tűnik, hosszabb távon már nem számol az önmagát teljesen lejárató Korózs Lajossal. Erre utal, hogy az MSZP-s politikus választókerületének számító Józsefváros és Ferencváros közös, 6-os számú választókörzetében a Pikó András VIII. kerületi polgármesterhez köthető C8 – Civilek Józsefvárosért Civil Társaság bejelentette, hogy Csordás Anettet indítják a 2022-es országgyűlési választás ellenzéki jelöltjeként. Az elképzelés nem csupán Korózs Lajos és az MSZP számára kényelmetlen, hiszen a legutóbbi választáson parlamenti mandátumot nem szerző Momentum éppen a múlt héten kezdett aláírásgyűjtésbe, hogy az ellenzéki közös jelöltek személye előválasztások után alakuljon ki.

A jelöltek kiválasztásának mechanizmusa a jelek szerint még komoly ellentétekhez vezethet, amelyre jó példa a DK, miután a párt – mindenféle balliberális egyeztetés nélkül – már ki is választotta azt a 38 körzetet, amelyekben a jelöltjeit elkezdte népszerűsíteni. Egyre több jelét láthatjuk annak, amire ellenzéki források már többször is utaltak, hogy Korózs Lajos és az MSZP csak tehertétel a balliberális táborban.

Kapcsolódó írásaink