Belföld

Baranyi Krisztina nem kér bocsánatot

Zagyván és szánalmasan próbálta megmagyarázni Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere azt, hogy miért zsidózott egy telekeladás kapcsán. 

Baranyi Krisztina nem kér bocsánatot
Baranyi Kriszta nem kér bocsánatot
Fotó: MH/Purger Tamás

Baranyi Krisztina az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, korábban egyértelműen tűnt, hogy a telket el akarja adni a testület és a bizottság, de mégis vita kezdődött az ügyről. „Egy olyan fázisba jutott a vita, amikor egyesek olyan érvkészlettel éltek, amiről ez jutott neki az eszébe.”

Baranyi elismerte, hogy a vitában semmilyen antiszemita megjegyzés nem hangzott el egyetlen képviselő részéről, és senki sem utalt a befektető származására. Azzal magyarázkodott a beszélgetés későbbi részében, hogy sokan felvetették, hogy a telket megvásárló befektető meg fog gazdagodni ezen az ügyleten, és erre jutott neki az eszébe, amit el is mondott. 

A polgármester szerint „azzal a nyelvi eszközzel” csak fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy hol tart ez a vita. Baranyi elmondta, hogy egy burkolt érvkészletet használtak a képviselők a vitában, miközben többször is elmondta, hogy antiszemita megjegyzést senki sem tett.

Ezzel beismerte, hogy minden előzmény nélkül kezdett el „zsidózni".

Baranyi zagyva magyarázkodásban azt is elmondta, hogy nem a direkt ráutalások mérgezik a közéletet, és nem bánja, hogy ilyen antiszemita megjegyzést tett. 

Nem nekem kell bocsánatot kell kérnem, mert ez az egész az én zéró toleranciámat jelzi – zárta a magyarázkodását.

Kapcsolódó írásaink