Belföld

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a buszmutyi ügyében

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a fővárosi Fidesz a BKV buszbérlése ügyében.

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a buszmutyi ügyében
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

A budapesti Fidesz Facebook-oldalán kedden azt írták, hogy legelőször egy hónappal ezelőtt küldtek levelet Karácsony Gergely főpolgármesternek a BKV „kamucégbotránya” miatt, legutóbb pedig múlt héten kérdezték a főpolgármestert arról, ki döntötte el, hogy „a Leisztinger Tamáshoz közeli offshore hátterű kamucéggel” kell szerződést kötni, ki viseli ezért a felelősséget, és mikor akarják kivizsgálni az eljárást.

„A főpolgármester és a városháza csak hallgat az ügyben”, ezért vizsgálóbizottság összehívását kezdeményezik - tudatták.

A bejegyzéshez csatolt, a bizottság felállításáról szóló dokumentumban az olvasható: Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője kezdeményezése szerint a testület feladata, hogy vizsgálja a BKV 2020 tavaszán buszpótlásra kiírt közbeszerzési eljárását, és a vizsgálat alapján átfogó jelentést készítsen, válaszokat adjon a felmerülő kérdésekre, valamint tisztázza a visszásságokat.

A jelentést a bizottságnak - amelyet a javaslat szerint kilenc taggal kell felállítani - legkésőbb június 30-ig kell a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztenie - olvasható a kezdeményezésben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink