Belföld

Más országoknak példa lehet a magyar családpolitika sikere

A magyar családpolitikai intézkedések eredményeiről beszélt csütörtökön délben az Európai Katolikus Családszervezetek Föderációja (FAFCE) online beszélgetésén Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Más országoknak példa lehet a magyar családpolitika sikere
Novák Katalin: Meg kell védeni a gyerekeinket attól, hogy ideológiai célokra használják fel őket
Fotó: MH

Novák Katalin felszólalásában, valamint kérdésekre válaszolva beszámolt arról, hogy még a járványhelyzet ellenére is nőtt az idén a házasságkötések száma, többen keltek egybe, mint az elmúlt négy évtized bármelyik évében. Kiemelte, a válások száma pedig eközben kevesebb, mint hatvan éve bármikor.

A tárcavezető kiemelte: számos pozitív demográfiai mutató is rávilágít, mennyire értékes a családpolitikába való befektetés.

Novák kitért arra is, hogy a magyar modell sikere példa lehet más országoknak is, hiszen megmutatja, hogy az erős családtámogatásért nem kell feláldozni a gazdasági célokat, a sikeres családpolitika és a sikeres gazdaságpolitika kéz a kézben is járhat.

Az Alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatról elmondta: ma még evidenciának tűnhet, hogy az anya nő, az apa pedig férfi, ám az ilyen alapvető igazságok világszerte folyamatos támadás alatt állnak. Kiemelte: meg kell védeni a gyerekeinket attól, hogy ideológiai célokra használják fel őket.

Kapcsolódó írásaink