Belföld

További kérdések merültek fel a buszmutyi kapcsán

A Karácsony Gergely vezette főváros szerint minden rendben volt a BKV botrányos buszbérlési tenderével, ráadásul a kormányt hibáztatják, amiért szerintük nem elég szigorú a közbeszerzési törvény. Közben a tendert megnyerő kamucég szakmai ajánlatából az derül ki, hogy még csak nem is a részükre kiállított referenciával pályáztak - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

További kérdések merültek fel a buszmutyi kapcsán
Félrenéz, lapít a baloldali városvezető
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A BKV mutyigyanús buszbérlési tenderéről napvilágot látott újabb részletekből az derül ki, hogy a közbeszerzést megnyerő CR-Facilities Zrt. ellentmondásoktól hemzsegő ajánlatának nemhogy szakmailag értékelhető része nem volt, hanem számos adatot egyszerűen „hasraütésszerűen” írtak be.

A tendert egy olyan vállalat – CR-Facilities Zrt. – nyerte, amelyet a pályázat zárása előtt pár nappal jegyeztek be a cégbíróságon. A referenciával nem bíró kamucég Leisztinger Tamás vörösbáróhoz, a baloldali főpolgármester helyettese, az MSZP-s Tüttő Kata volt élettársához köthető. Az iratokból kiderül, hogy még a referencia sem volt valódi. Azt ugyanis a Volvo Austria GmbH meghatalmazottjaként Walter Punz írta alá, a dokumentációból azonban hiányzott Punz meghatalmazása.

Karácsony Gergely eddig egyetlen érdemi választ sem adott.

Döbbenten állunk a BKV kamucégbotrányával kapcsoltban ma megjelent hírek előtt. Karácsony Gergely főpolgármester eddig semmilyen választ nem adott, mindössze egyetlen Facebook-bejegyzésre méltatott minket, amely ráadásul több ellentmondást tartalmazott mint megnyugtató tényeket – jelentette ki Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője a lapunkhoz is eljuttatott videóüzenetében.

Objektum doboz

Az eddigi kérdéseiken túl továbbiakra szeretnének választ kapni.

– Igaz-e az, hogy a CR-Facilities Zrt. nevű kamucég, amely a BKV közbeszerzésén indult, hamis referenciákat írt be a pályázatába? Igaz-e, hogy ugyanez a cég ugyanebben a pályázatban több adatot hasraütésszerűen, minden tényalap nélkül írt be? Igaz-e, hogy ezt a céget, amely Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes korábbi élettársának az érdekkörébe tartozik, ki kellett volna zárni a közbeszerzésről, s nem is pályázhatott volna – sorolta Láng Zsolt,

Hozzátette: követelik Karácsony Gergelytől, hogy „most már jöjjön ki a színfalak mögül, vizsgáltassa ki az ügyet, és ne legyen aktív részese ennek a botránynak”.

Kapcsolódó írásaink