Belföld

Nagy szükségük lesz a vakcinára a sportolóknak is

Balzsay Károly, a Budapesti Honvéd ökölvívó szakágának vezetője fontosnak a tartja a koronavírus elleni vakcina beadását.

Nagy szükségük lesz a vakcinára a sportolóknak is
Balzsay Károly, a Budapesti Honvéd ökölvívó szakágának vezetője
Fotó: MH

A korábbi profi ökölvívó ma már sportvezetőként dolgozik. A szakember lapunknak kifejtette, hogy felelős vezetőként oda kell figyelnie a gyerekekre és a sportolókra is, elengedhetetlen a lehető legnagyobb védelem.

„Jelenleg a kötelező távolságtartás, a maszkviselés és a kézfertőtlenítés az, amit az előírások szerint alkalmazunk, hiszen edzés közben a maszkot nem tudjuk hordani” – magyarázta Balzsay Károly. Hozzáfűzte: amennyiben elérhető lesz a vakcina, arra minden sportolónak szüksége lehet, mivel nagyon sokat utaznak a világban edzőtáborokba és versenyekre, és a külföldi utak alatt is a biztonság a legfontosabb.

A koronavírus nagyon megviselheti az emberek szervezetét, egy versenysportolónak az esetleges fertőzés miatt akár hat hetet is ki kell hagynia, ami nagyon nagy hátrány egy felkészülési időszakban, ezért mindent meg kell tennünk a biztonságunk érdekében – hangsúlyozta a sportvezető.

Kapcsolódó írásaink