Belföld

Kínos botrányaiban sumákol a baloldal

Korózs álvideója, a DK erzsébetvárosi bitcoinbányája és a szocialisták számlagyárai ügyében is nyomoz a rendőrség

A DK továbbra sem tisztázta magát a VII. kerületi önkormányzatnál történt illegális bitcoinbánya ügyében. Bajkai István (Fidesz), a kerület országgyűlési képviselője lemondásra szólította fel Niedermüller Péter polgármestert, aki ennek nem tesz eleget, sőt, kérdéseinkre sem válaszol.

Kínos botrányaiban sumákol a baloldal
Niedermüller Péter
Fotó: MH

Például arra, mire fordította a bitcoint az áramlopáson ért ex-DK-s Borka-Szász Tamás, akinek az irodájában rendszeresen megbeszélést tartottak a DK képviselői, így bejárt oda Niedermüller. A Borka-Szász irodájában működő szerver a dark webbel, az internet sötét, többek között kábítószer- és fegyverkereskedelemre használt felületével volt kapcsolatban, és kódfeltörést végzett, amiért bitcoinnal fizettek. Az ügyben az erzsébetvárosi Fidesz feljelentése alapján áramlopás miatt indult eljárás, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást.

Az MSZP ugyanezt a taktikát folytatja az álmentős videót készítő Korózs Lajos országgyűlési képviselő ügyében, még az Országgyűlés népjóléti bizottsága elnöki posztjáról sem hajlandó visszahívni a rémhírterjeszésbe, tehát bűncselekmény gyanújába keveredett politikusát. Most már a „nagyszerű asszony”, az álmentős is Korózs ellen fordult. Németh Athina ugyanis azt állította, hogy az MSZP politikusa szándékosan csalt és hazudott vele kapcsolatban. Őt csak felhasználták Korózsék, tudatosan meghamisították a szavait, hiszen soha nem állította, hogy mentős lenne az Országos Mentőszolgálatnál. Vele Korózs kávéházi környezetben vett fel egy interjút, amelyet később a tudta nélkül meghamisítottak – mondta az álmentős.

Ahogy Korózs ügyében, úgy az MSZP-s számlagyárak ügyében is nyomoz a rendőrség. Megírtuk, a Pest megyei MSZP egy korábbi irodavezetője ötvenkét alapszervezeti elnök nevére állított ki számlát több mint négyszáz esetben, ám pénzt ténylegesen nem adott át számukra, ugyanakkor az alapszervezeti elnökök nevét – mintha ők ténylegesen átvették volna az ellátmány összegét – ráhamisították a bizonylatra. Érden egy másik számlagyár is működött, még Tóbiás József elnöksége idején. Ezeket az eseteket Tóbiás Józsefnek, Hiller Istvánnak és Tóth Bertalannak is jelentették, ám vizsgálat nem indult a pártban.

Kapcsolódó írásaink