Belföld

Gyurcsány Ferenc eligazítást tartott alattvalóinak

Készüljünk, mert a gyermekeink és unokáink jövője lesz a tét! – figyelmeztetett Varga Judit igazságügyi miniszter a bukott kormányfő virágnyelven írt történelemhamisítása kapcsán

Az ellenzéki szivárványkoalíciónak egy személyben ugyanaz, vagyis Gyurcsány Ferenc a forgatókönyvírója, rendezője és a főszereplője is – hívta fel a veszélyre a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter.

Gyurcsány Ferenc eligazítást tartott alattvalóinak
A Gyurcsány-klán fogja megmondani, ki lesz az, aki mögé felsorakozhat a baloldal
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Jó tudni, hogy ma már a Momentumnak, a Jobbiknak és az LMP-nek is a 2006-os őszi események politikai irányítója a jogállami iránytű és a követendő példa demokrácia terén – reagált Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök „adventi” Facebook-posztjára Varga Judit hétfőn. Az igazságügyi miniszter hétfői írásában egyértelművé tette, hogy az ellenzéki szivárványkoalíciónak egy személyben ugyanaz a forgatókönyvírója, rendezője és a főszereplője is. Gyurcsány tizennégy pontban tartott eligazítást politikai szövetségeseinek, amelyben azt állította, hogy az ellenzék világképe egységes, a közös világkép az ellenzéki együttműködés eszmei, politikai alapja. Továbbá teremtő vitákról, az azonos világképű demokratikus pártokról, a jog és az erkölcs győzelméről vizionált, amely le fogja győzni a „trappoló bakancsegységet”, a bűnt, hogy eljöjjön a szabad emberek szabad hazája.

A gyurcsányi politikai krédó bődületes terveiről és ígéreteiről a miniszter azt írta: „Ugyan virágnyelven íródott, de az ellenzéki pártvezetők számára világos üzenetet hordoz a poszt: lehet itt demokratikus versengést játszani, lehet előválasztásokat tartani, de végül úgyis a Gyurcsány család mondja meg, hogy ki lesz a jelölt, aki mögé mindenki felsorakozhat.” A tárcavezető hozzáteszi, a szerző arról is biztosít mindenkit, hogy hatalomra kerülése esetén talpra állítja a gazdaságot, helyrehozza az egészségügy és az oktatás minden problémáját, és a nyugdíjasoknak is Kánaánt hoz. Igen, ő írja ezt – fogalmaz Varga Judit –, akinek a kormányzása idején hazánk éltanulóból gazdasági sereghajtó lett a térségben. Igen, ő, aki vizitdíjat vezetett be miniszterelnökként. Igen, ő, akinek a regnálása alatt százmilliárdokat vontak ki mind az oktatásból, mind az egészségügyből, valamint elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, több száz település iskoláját zárták be, és több ezer pedagógust tettek utcára.

Igen, ez az a Gyurcsány, aki megszavazta a 13. havi nyugdíj eltörlését. „Készüljünk, mert a gyermekeink és unokáink jövője lesz a tét!” – figyelmeztet Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink