Belföld

Orbán Viktor: A szigorú intézkedések érvényben maradnak

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, milyen védelmi intézkedések vonatkoznak idén karácsonyra és szilveszterre.

Orbán Viktor: A szigorú intézkedések érvényben maradnak
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő több járványügyi szakemberrel és professzorral is egyeztetett a karácsonyi időszak kapcsán. Egyöntetűen arra jutottak, hogy a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani, mert „karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk”.

Az operatív törzs ma hajnalban azt a döntést hozta, hogy a kijárási tilalom, valamint a védelmi intézkedések január 11-ig érvényben maradnak.

Orbán Viktor közölte, arról, hogy ez alól december 24., vagyis Szenteste lehet-e kivétel, majd december 21-én, az akkori állapotok szerint döntenek.

A miniszterelnök hozzátette, december 31-én, vagyis szilveszterkor érvényben lesznek a szabályok. „A szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani” - közölte.

Objektum doboz

Orbán Viktor megerősítette: a megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Keddtől indul a regisztráció, amelyen keresztül mindenki jelentkezhet, aki be akarja oltatni magát.

„Azért dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők között juthassunk vakcinához” - hangoztatta a kormányfő.

Elmondta: a kabinet mindenkivel tárgyal, ennek során pedig sem politikai, sem egymással versengő nagy nemzetközi cégek érdekeit nem veszi figyelembe. Csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és minél biztonságosabban juthassanak vakcinához - szögezte le.

Szólt a két hete zajló célzott tesztelésekről is, és közölte: a múlt héten Magyarország már a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott.

A miniszterelnök köszönetet mondott az orvosoknak, az ápolóknak és a pedagógusoknak a munkájukért, és mindenkit a járványügyi szabályok betartására kért.

„Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít!” - zárta szavait Orbán Viktor.

Kapcsolódó írásaink