Belföld

Miniszterelnökség: Új eszközt talált a baloldal

Az ellenzék az uniós költségvetési vitában lehetőséget lát arra, hogy Brüsszel segítségével a magyar belpolitikában újranyissa a migráció kérdését és bevándorlók befogadására kötelezze Magyarországot - szögezte le a MIniszterelnökség hétfői közleményében, melyben az ellenzék sajtótájékoztatójára reagált.

Miniszterelnökség: Új eszközt talált a baloldal
Az ellenzék az uniós költségvetési vitában lehetőséget lát arra, hogy Brüsszel segítségével a magyar belpolitikában újranyissa a migráció kérdését és bevándorlók befogadására kötelezze Magyarországot
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A parlamenti ellenzéki frakciók közös sajtótájékoztatón szólították fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne vétózza meg az Európai Unió költségvetését. Ennek kapcsán a Miniszterelnökség rámutatott: „Új eszközt talált a magyar ellenzék a hosszú ideje vágyott céljai elérésére: a határvédelem leépítésére, a kerítés felszámolására és a bevándorlók befogadására”.

A kormány elkötelezett a magyar és az uniós pénzügyi érdekek védelme iránt, minden ezzel összefüggő uniós jogi garanciát támogat, de soha nem fogjuk elfogadni, hogy jogállamiság álnéven közös uniós bevándorláspolitikát kényszerítsenek Magyarországra - emelte ki a Miniszterelnökség közleménye, amely azt is hozzátette: köztudott, hogy az ellenzék ezekben a kérdésekben mindig is Brüsszel oldalán állt, ezért semmilyen meglepetést nem okoz, hogy most újra lehetőséget látnak a magyar választópolgárok által több alkalommal elutasított politikájuk brüsszeli segédlettel történő érvényre juttatására.

„A magyar kormány álláspontja világos: igent mondunk a pénzügyi fegyelemre, az elszámoltathatóságra és a pénzügyi visszaélések tilalmára, de nemet mondunk az uniós migrációs- és genderpolitikára” - zárul a közlemény.

A baloldali sajtótájékoztatóra reagált a Fidesz is, amely közleményében tudatta: a baloldal most is Soros és a bevándorláspárti Brüsszel érdekét képviseli.

A Fidesz közleménye szerint „teljesen nyilvánvaló”, hogy az uniós költségvetés körüli vita valójában arról szól, hogy Brüsszel azért akarja politikai feltételekhez kötni a tagállamoknak járó pénzek kifizetését, mert így akarja zsarolni azokat az országokat, amelyek nem telepítik be a migránsokat.

A brüsszeli bizottság a legújabb migrációs cselekvési tervében egyértelművé teszi, hogy végre akarja hajtani a Soros-tervet, 34 millió migránst akar még betelepíteni, és lakást, segélyt, szavazati jogot akar nekik adni - írták.

A Fidesz hozzátette: ezzel párhuzamosan a bevándorlást ellenző tagállamokat - mint Magyarország - egyszerűen pénzügyileg zsarolják, és csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat.

„Az az ország, amely megvédi a határait a migrációtól és nemet mond a betelepítésre, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak” - olvasható a kommünikében.

„A magyar baloldal ebben a vitában sem a magyar emberek, hanem Soros és a bevándorláspárti Brüsszel érdekét képviseli, és ha hatalomra kerülnének, hazánkból is bevándorlóországot csinálnának” - zárta közleményét a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink

Álhír a lengyel vétó feladása

ĀHérértékelő. Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor egyezsége világos: csak akkor írják alá az uniós megállapodást, ha az mindkét országnak elfogadható – mondta Deák Dániel