Belföld

Kocsis Máté: Micsoda hazugság ez már megint a baloldaltól?

„Szabó Tímea, Jakab Péter, Varju László, Tóth Bertalan! Micsoda hazugság ez már megint maguktól? Te jó ég!” - így kezdődik a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői posztja, amelyben Kocsis Máté a baloldali pártok sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagál.

Kocsis Máté:  Micsoda hazugság ez már megint a baloldaltól?
Kocsis Máté: Micsoda hazugság ez már megint?
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kocsis a közösségi médiában közzétett bejegyzésében elmondta: jelen volt az EU konzultációs testület  hétfő reggeli ülésén a parlament delegációs termében. „Amit utána a baloldali képviselők mondtak az ott elhangzottakról, vegytiszta hazugság” - emelte ki Kocsis, hozzátéve: az ellenzéki politikusok mindezt úgy tették, hogy a testületi ülésen elhangzottakról nem lehet tájékoztatást adni, mert zárt ülésnek minősül.

Objektum doboz

„De ha már szabályt szegtek és hazudtak, álljon itt néhány tény válaszul, a teljesség igény nélkül” - folytatta Kocsis, majd elmondta:

- A “nagyon harcos” Jakab Péter a közel két órás értekezleten egyszer sem szólalt fel, egyet sem kérdezett a miniszterelnöktől. Amit kint elmond, bent nem merte.
- Varju egyetlen rövid kérdését a miniszterelnök megválaszolta, tovább nem kérdezett, mert a válasz egyértelmű és érthető volt. (Talán még számára is.)
- A legízléstelenebb hazudozó Szabó Tímea, aki olyan állítást tulajdonított a miniszterelnöknek, amit ő nem mondott. Sőt egy fontos ténykérdésben a miniszterelnök egyet is értett Szabó Tímeával, amit a nyilvánosságnak másképp mesélt el a - kamuvideós Korózs Lajos hazugságait is lelkesen terjesztő - képviselőnő. De Szabó hazudott az EU-s hitelfelvétel kérdésében is, amivel a kormány sem ért egyet, és hazudott “a családonként egymillió forintot vesznek el” állításával is. Ezt Szabó bent nem is mondta, mert ő is tudja, hogy nem igaz. Más releváns, elhangzott tényeket viszont elhallgatott a sajtótájékoztatón.
- Tóth Bertalan halovány felszólalása sem arról szólt, amiről szegény később beszélt. De őt megértjük, neki jobban fő a feje Gyurcsány miatt, mint Orbán Viktor miatt.

Kocsis Máté a posztját azzal a konklúzióval zárta, hogy a baloldal nem akar mást, csak szolgalelkűen teljesíteni a brüsszeli kéréseket, kiszolgálni az ottani migránspolitikát. „Ez a hazaárulás” - szögezte le a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom