Belföld

Karácsonynak nagyon gyorsan buszokat kellene szereznie

Miután meghiúsult a BKV buszbérlése, Karácsony Gergely főpolgármesternek kellene más cégektől - létező opciók alapján - buszokat szereznie, nagyon gyorsan - mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Karácsonynak nagyon gyorsan buszokat kellene szereznie
Láng Zsolt szerint az ügy kezelésén az látszik, hogy a Karácsony Gergely nem mond igazat, és nem vizsgálta azt ki, valamint nem cselekszik, hogy megoldja
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Láng Zsolt azt mondta, a BKV egy offshore-hátterű céggel kötött szerződést buszbérlésre, de a vállalat nem tudta határidőre leszállítani a járműveket. Egy olyan cégről van szó, aminek a „háttértulajdonosa” az a Leisztinger Tamás, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársa - hívta fel a figyelmet. Hozzátette, márpedig a buszpótlás a fővárosiak egészsége szempontjából a járványhelyzetben elengedhetetlen, ezért követelik, hogy a főváros cselekedjen.

A frakcióvezető felidézte, Karácsony Gergely a buszbérlés kapcsán azt közölte, hogy a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.

Láng Zsolt szerint ez ellentmondásos, hiszen hogyan fizethet kötbért egy cég, amivel nem kötöttek szerződést. „Mi úgy tudjuk, hogy megkötötték a szerződést ezzel az offshore-hátterű céggel, és amikor a szerződést megkötötték, már pontosan lehetett tudni, hogy egy alkalmazottja van a cégnek, nincsenek buszai, nincsenek referenciái, és egy ciprusi cég van a háttérben” - hangsúlyozta a frakcióvezető.

 A politikus szerint az ügy kezelésén az látszik, hogy a főpolgármester nem mond igazat, és nem vizsgálta azt ki, valamint nem cselekszik, hogy megoldja.
 

Kapcsolódó írásaink