Belföld

Lengyelországért és Magyarországért imádkozik pénteken a Mária Országa Imaközösség

Körbeért az imalánc, tizenkettedik alkalommal kerül sor a Mária Országa Imaközösség első pénteki közös imájára, amelyet a szervezők január elején indítottak – tájékoztatta lapunkat Kiss Antal teológus, az imaközösség alapítója.

Lengyelországért és Magyarországért imádkozik pénteken a Mária Országa Imaközösség
Kiss Antal elmondta: a pénteki eseményen Geiger Lajos operaénekes is közreműködik
Fotó: MH/Purger Tamás

Az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett, budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülő imakilenced során a szervezők arra buzdították mindazokat, aki a kezdeményezéssel egyetértenek, hogy csatlakozzanak hozzájuk a Várkert Bazár fölötti Mária-szobornál.

A rózsafüzér-imádságot a koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma idején már egyszer online térbe helyezték át, Kiss Antal most lapunknak megerősítette: ismét így tesznek, amikor délután négytől -- a hatályos jogszabályok szerint legfeljebb tízen -- Lengyelország és Magyarország jövőjéért imádkoznak a szobornál. A rózsafüzér előimádkozója Tomasz Jaskólski, a Queen Jadwiga Alapítvány elnöke és családja lesz.

Noha a rózsafüzérhez ezúttal személyesen nem lehet csatlakozni, a Bonum TV, valamint a Mária Rádió Facebook-oldala élőben közvetíti az eseményt, így online bárki be tud kapcsolódni.

Kiss Antal elmondta: a mai eseményen Geiger Lajos operaénekes is közreműködik, januárban pedig Csókay András idegsebész lesz az előimádkozó.

Kapcsolódó írásaink