Belföld

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára gyűjtenek a családszervezetek

 A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára gyűjt a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) mintegy 30 hazai családszervezettel együtt a Családszervezetek V. Adventi Vására és Gyűjtése keretében, a befolyó összegből egy mentőautó üzembe helyezését és speciális hordágy megvásárlását támogatják - hangzott el a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára gyűjtenek a családszervezetek
Peller Anna színművész, László Endre Márton, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alapítója, Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gáll Viktória Emese, a Ringató foglalkozásvezetője és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója (b-j) a családszervezetek adventi adománygyűjtéséről és a Ringató adventi jótékonysági koncertjéről tartott sajtótájékoztatón a Ficsak Családi Központban 2020. december 3-án
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 A FICSAK idén a járványhelyzet miatt a virtuális térben rendezi meg az adventi vásárt. A Mentsünk meg együtt minél több gyermeket címet viselő online gyűjtés karácsonyig tart. Az idei gyűjtés kiegészül a Ringató Alapítvány  élő online koncertjével, amelyet december 5-én délelőtt rendeznek meg - közölte Király Nóra, a FICSAK alapítója.

Hozzátette, a teljes összeget a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány javára utalják majd át. Az adományok segítséget nyújtanak egy új gyermekrohamkocsi üzembe helyezéséhez és egy speciális, 2,5 millió forint értékű hordágy beszerzéséhez, amely nélkülözhetetlen a kisgyermekek ellátása során.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy a pandémiás helyzetben különösen fontos, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten adakozzon a rászorulók számára.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999-ben azért jött létre, hogy különleges gyerekrohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsik elindításával segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az elmúlt 21 évben körülbelül 55 ezer bajba jutott kisgyermeken segített a civil szervezet. Az idei adventi gyűjtés célja biztosítani egy rendkívül fontos eszközt, a 2,5 millió forintos M1 Stryker hordágyat egy teljesen új mentőkocsiba - emlékeztetett László Endre Márton, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alapítója.

A Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése 2016-ban indult, a FICSAK a gyűjtést minden évben több szervezettel karöltve rendezi meg. A befolyt összegből évről-évre hasznos és életmentő segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, amelynek munkája kiemelkedően fontos a kisgyermekek életében. 2018-ban a siket és nagyothalló gyermekeket, 2019-ben pedig a szívbeteg gyermekeket támogatták a gyűjtés által.

A támogatások fogadására a www.adjukossze.hu weboldalon van lehetőség. A jótékonysági gyűjtés fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki évek óta támogatja a kezdeményezést.
 

Kapcsolódó írásaink