Belföld

„Karácsony vagy szándékosan ködösít, vagy fogalma sincs mi történik a fővárosban”

A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak - közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán, azonban a jobboldali politikusok szerint továbbra is rengeteg a kérdés és a gyanús elem az ügyben.

„Karácsony vagy szándékosan ködösít, vagy fogalma sincs mi történik a fővárosban”
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergely vagy szándékosan ködösít, vagy teljességgel fogalma sincs mi történik a Fővárosban - írja Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja.

Azt írja, „a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel”. Nos a BKV október végén már aláírta a szerződést, a cégnek vasárnap már le kellett volna szállítani a buszokat, melyeknek már a budapesti utasokat kellene szállítania. De a buszok sehol! - hívja fel a figyelmet.

Főpolgármester úr így folytatja: „a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet”. Nos hogy fizet kötbért a cég, ha nincs szerződés, amiben rögzítették a kötbér kötelezettséget? - teszi fel a kérdést Wintermantel.

Egy mondatban valótlanság és butaság. Lehet kéne még néhány tanácsadó! - zárta a bejegyzését.

Objektum doboz

Az ügy valóban zavaros - véli Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki a Pesti TV A Riporter című műsorának nyilatkozott. 

Sorjáztak eddig is a kérdések, és annak ellenére, hogy a főpolgármester megnyilvánult, továbbra is vannak megválaszolatlanok - hívta fel a figyelmet. Hollik hozzáteszi, hogy Karácsony azt írja, hogy a BKV nem köt szerződést a zavaros hátterű céggel. De először fel kell tennünk a kérdést: nincsenek ezek a szerződések már megkötve? - kérdezi a politikus.

Karácsony tudja egyáltalán, hogy mi folyik a BKV-ban? - kérdezett rá egyenesen a kommunikációs igazgató. Sokak szerint ez a szerződés már régóta meg van kötve, ha pedig valóban ez a helyzet, akkor Karácsony nem mond igazat - tette hozzá.

Objektum doboz

A vizsgálatok azt állapították meg, hogy a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a nyílt eljárásban a legolcsóbb ajánlat győzött, az Orbán-kormány törvénymódosítása miatt az offshore-háttér nem lehetett kizáró indok - írta a főpolgármester a Facebookon szerdán.

Hozzátette: ennek ellenére arra utasította a fővárosi cégeket, hogy offshore cégeket a közbeszerzésekből zárjanak ki, „a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással”. Karácsony Gergely szerint van azonban valami, ami talán ennél is fontosabb: az „én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai” - fogalmazott.

Mint írta, nem tiszte megítélni, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes milyen kapcsolatban áll gyermekei apjával. „De azt tudom, hogy sem ebben az ügyben, sem más ügyben soha nem képviselt és nem fog képviselni más érdeket, csakis a városét, a budapestiekét. Ő az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember, akit ismerek. Tűzbe teszem érte a kezem” - áll a főpolgármester bejegyzésében.

Kapcsolódó írásaink

„Hitvány történet”

ĀHadházy Ákos most őrjöng. Neki az ellenzéki oldalon is bizonyítási kényszerei vannak. Én, ahogy előre jeleztem, hétfőn rágalmazás miatt feljelentettem. Ő azóta is csak zagyva filippikákat irkál – nyilatkozta lapunknak Tarlós István