Belföld

Hadházy akciója figyelemelterelés lehet a BKV botrányos busztenderéről

Tarlós elégtételt vesz

Tarlós István korábbi főpolgármester nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentette Hadházy Ákost, és elvárja, hogy az országgyűlési képviselő is jelentse fel őt.

Hadházy akciója figyelemelterelés lehet a BKV botrányos busztenderéről
Tarlós István
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A volt főpolgármester azt szeretné, hogy a képviselő név szerint őt jelentse fel, ha már azt állítja, hogy elcsalta a 3-as metró felújítását. Hadházy a korábbi városvezetőt az elmúlt héten közösségi oldalán bűncselekménnyel vádolta meg, mert gyanúja szerint a 3-as metró korszerűsítése során nem felújították a szerelvényeket, hanem új szerelvények beszerzése történt.

A független, ám a Momentummal szövetséget kötő politikus kijelentette: Tarlósnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna. Bár Hadházy állítja, hogy a díszpolgári címet Tarlós még nem kapta meg, információink szerint Karácsony Geregely személyesen nyújtotta át elődjének.

Tarlós úgy véli, az ügyben érdemes a BKV vezérigazgatóját kérdezni, aki az ügy pontos ismerője. A volt főpolgármester lapunknak azt mondta: „amennyiben Hadházy azt írta, amit írt, és nem jelent fel, akkor feljelentés elmulasztása miatt bűncselekményt követ el, vagy beismeri vele, hogy rágalmazott”.

Eközben pedig már a baloldali sajtó is úgy érzi, Hadházy akciója csak figyelemelterelés a BKV körül zajló botrányról. A 24. hu cikke megállapítja, kamucégnek néz ki az az offshore hátterű vállalat, amely megnyerte a BKV buszbérlős közbeszerzését. Felhívják a figyelmet arra, a közbeszerzés több okból is aggályos, a cégnek például buszai sincsenek.

A szálak Leisztinger Tamás vörösbáróhoz vezetnek, aki a BKV-ért felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársa.

Kapcsolódó írásaink