Belföld

BKV-s kamucégbotrány

„A főpolgármester ne fantomokkal hadakozzon a Ligetben, hanem tegyen rendet az átláthatatlan buszbeszerzés ügyében” – írta kedden Twitter-oldalán Fürjes Balázs.

BKV-s kamucégbotrány
A Fidesz kivizsgálást vár Karácsony Gergelyéktől a BKV-tender kapcsán
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár ezzel a BKV azon botrányos, több mint háromszázmillió forint értékű buszbérlési tenderére utalt, amelyet egy olyan, ciprusi offshore hátterű vállalat nyert, amelyet a közbeszerzési eljárás lezárulta előtt jegyeztek be a cégbíróságon, és a fővárosi közlekedési vállalat kiírásában lévő feltételeket – cégbevétel, buszreferencia – sem tudja teljesíteni.

Objektum doboz

Továbbá, a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. Karácsony Gergely helyetteséhez, a szocialista Tüttő Kata korábbi élettársához, Leisztinger Tamás vörösbáróhoz köthető. Fürjes Balázs közösségi oldalán megosztott üzenetében felhívta a figyelmet, a szállítási határidő már több napja lejárt, de még mindig nem állt forgalomba a hat darab, dízelüzemű csuklós autóbusz, mi több, a kamucégnek nevetségesen kevés, hatvanezer forintnyi kötbért kell elvileg fizetnie a késlekedésért.

„A budapestiek érdeke, hogy megbízható, átlátható cég szállítson működő buszokat. Most se busz, se cég, se kötbér. Mégiscsak be kellene vetni azt a legendás felsőtestet: a főpolgármester ne fantomokkal hadakozzon a Ligetben, hanem tegyen rendet az átláthatatlan buszbeszerzés ügyében” – kommentálta a történteket Fürjes.

Kapcsolódó írásaink