Belföld

„Az ellenzéket a járvány közepén is a hatalmi marakodás érdekli”

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az ellenzék a járvány közepén is a 2022-es választási kampánnyal foglalkozik, nem az emberéletek és a gazdaság védelme érdekli, hanem a hatalmi marakodás.

„Az ellenzéket a járvány közepén is a hatalmi marakodás érdekli”
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 1-jén. Mellette Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, mögötte Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b2)
Fotó: MTI/Kovács Attila

Dömötör az Országgyűlésben Tordai Bence Párbeszéd-képviselő napirend előtti szavaira reagált, aki 2020-at a fordulat évének nevezte, szerinte az idei év a „Fidesz-rezsim végének kezdete”. Úgy vélte: a fordulatot a nemzetközi politikai és gazdasági környezet változása és az ellenzék megosztottságának felszámolása hozta el. 

Tordai szerint az ellenzék egyesítette erőit, deklarálta, hogy közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelöttel indul 2022-ben. Megbuktatjuk a kormányt, és felszámoljuk az igazságtalan rezsimet, amit létrehozott - mondta.

Dömötör Csaba leszögezte: a magyar választók mondják ki a végső szót arról, hogy ki vezesse Magyarországot, és ez 2022-ben is így lesz.    

Úgy értékelt: amikor az ellenzék a győzelmi esélyeiről beszél, elismeri, hogy minden, amit a diktatúráról összehordtak, „egy nagy kamu volt”.

Szerinte az ellenzék nem az akadályokat, hanem a saját elveit számolta fel, amikor összeállt azokkal, akiket korábban lenácizott.

Hangsúlyozta: ahol a baloldal kormányoz, ott most is megszorításokat hajtanak végre, a kerületekben emelik a parkolási díjakat, csökkentik az óvónők fizetését, megsarcolják a  piaci árusokat, de a főváros is drasztikus adóemelésen töri a fejét.

Kapcsolódó írásaink