Belföld

Nem ad helyet az ellenvéleményeknek Baranyi a tervezett BLM-szobor kapcsán

A szabadság jegyében

„Baranyi Krisztina érti a szélsőbalos–liberálbolsi idők szavát. Vagy egyszerűen csak elmeroggyant. Mi más magyarázata lehet még annak, ha valaki 2020 Magyarországán polgármesterként annak érzi nagy társadalmi igényét, hogy a Black Lives Matter nevű, radikális, szélsőbalos mozgalomnak – amely az antifa nevezetű, Soros által pénzelt, gyilkos terrorszervezettel karöltve lángba borította az Egyesült Államokat – szoborcsoportot állítson?” – reagált Rákay Philip az új ferencvárosi botrányra.

Nem ad helyet az ellenvéleményeknek Baranyi a tervezett BLM-szobor kapcsán
Baranyi Krisztina
Fotó: MH

A BLM-szoborállítás valójában Baranyi Kétfarkú Kutya Párt-i alpolgármesterének, Döme Zsuzsanna Suzinak „köszönhető”, aki gúnyosan megállapította: „tavasszal kerülnek ki a public art pályázatunk győztes művei Ferencvárosban, de máris ideges a független művészettől az Origo”. A polgármester pedig – nyilván a szabad véleménynyilvánítás jegyében – azt írta, „azok az ócska rasszisták, akik nem értik, hogy a szobor kiállítása (más alkotásokkal együtt) egy művészeti pályázat nyerteseinek munkáit mutatja be majd két héten keresztül, és aki nem érti azt sem, hogy a művészet szabad, azt szó nélkül kihajítom az oldalamról”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom