Belföld

Ma szavazhatnak a képviselők Jakab Péter tiszteletdíjának csökkentéséről

Veszélyhelyzet idején is működik a parlament

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A Ház ülése ma 13 órakor kezdődik, amelyen először megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Szokolay Zoltán korábbi MDF-es képviselőről, majd a napirend előtti felszólalások következnek.

A képviselők ezt követően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának tagjává választhatják Gottfried Pétert, aki a tisztségről lemondó Báger Gusztáv helyét veheti át a testületben. Később a Ház ismételten szavazhat a családi gazdaságokról szóló törvényről, amelyet Áder János államfő megfontolásra küldött vissza az Országgyűlésnek, majd pedig döntés születhet Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője tiszteletdíjának csökkentéséről. A képviselők az első ülésnap további részében két órában tehetnek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak. Az Országgyűlés holnap húsz előterjesztésről szavazhat. Egyebek mellett döntés várható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről, a kormány otthonteremtési akciótervéhez kapcsolódó módosításokról, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyi állományának új jogállásáról. A szavazásokat követően kilenc javaslat általános vitáját bonyolítják le, így terítékre kerül például a kormány börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő törvénymódosítási javaslata. A parlament ülése december 7-én, hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdezhetik a kormány tagjait.

Kapcsolódó írásaink

A baloldalra nem lehet számítani

ĀOrbán Balázs parlamenti államtitkár szerint Jakab Péter egy parlamenti szabotőr és egy szélsőséges provokatőr, hiszen évek óta nem úgy viselkedik, ahogyan kellene

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom