Belföld

„Jakab Péter nem érti az EU működését”

A következő európai uniós költségvetés magyar megvétózásáról és a brüsszeli politikáról is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

„Jakab Péter nem érti az EU működését”
Jakab Péter a Parlamentben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Jakab Péter (Jobbik) szerint a magyar vétóval Orbán Viktor világossá tette az álláspontját, bármikor kész Magyarországot kivezetni az unióból. Az ellenzéki politikus a vétó miatt önzéssel vádolta a miniszterelnököt, illetve a tolvajok fejedelmének, aljas embernek, Európa legnagyobb keresztapjának, maffiózónak nevezte. Közölte: pénzhez kell juttatni a magyarokat, az uniós pénz minden magyar embernek jár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azon a véleményen volt, hogy a frakcióvezető nem érti az EU működését. Kifejtette: az uniós csatlakozással Magyarország megállapodást kötött, amelynek értelmében kinyitotta a munkaerőpiacát, vállalva ezzel azt, hogy a nyugati tőke beáramlik és ez nehéz helyzetbe hozza a gazdaságot, de ezért kompenzáció jár: az uniós források lehívásának lehetősége.

Hangsúlyozta, az uniós források nem adománynak számítanak, ezek jogosultságok, ezért egyetlen stratégiai célt kell teljesíteni: fel kell zárkózni a nyugat-európai életszínvonalhoz.

Elmondta, a forrásokat politikai zsarolásra akarják felhasználni, mivel a magyar kormány olyan politikát folytat, amely nem felel meg a brüsszeli politikusoknak, a Soros-hálózatnak. Ezért a magyar kormánynak kötelessége ellent mondani - hangoztatta.

Fidesz: Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak

Halász János (Fidesz) közölte, miközben az uniós országok és a tagállamokban élő emberek a járvány legyőzésére koncentrálnak, Brüsszelben a Soros-terv élesítésén dolgoznak. Hozzátette: az Európai Bizottság legújabb migrációs akcióterve ugyanis ennek a tervnek a végrehajtása.

A brüsszeli bürokraták továbbra is támogatják és ösztönzik a bevándorlást - hangoztatta. Szerinte ki is mondták, hogy bevándorlókontinenssé akarják tenni Európát, a balliberális bevándorláspárti erők pedig vegyes lakosságú, nyílt társadalmat akarnak, ezzel szavazóbázist építve maguknak.

Elmondta, Brüsszel nyíltan üzenget azoknak az országoknak, amelyek ennek a tervnek az útjában állnak, a zsarolás része az uniós pénzek politikai feltételhez kötése is. A bevándorlást elutasító magyar emberek a Soros-terv útjában állnak - tette hozzá. Véleménye szerint ha Magyarországon a Gyurcsányék vezette baloldal kerülne hatalomra, akkor az országból nagyon gyorsan bevándorlóországot csinálnának. Elmondta, a magyarok továbbra is csak a Fideszre és a KDNP-re számíthatnak a Soros-hálózat támadásaival szemben.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért is felelős államtitkára szerint a migráció ügyében 2015-höz képest semmit sem javult a helyzet, életveszélyt jelent a bevándorlás a terrortámadások miatt.

Felháborítónak nevezte az új brüsszeli bevándorláspárti migrációs stratégiát. A dokumentumot úgy foglalta össze: irányítani akarják a tagállami döntéseket a migrációval kapcsolatban, ez pedig birodalmi törekvés, a nyitott társadalmat támogatják, valamint Brüsszel továbbra is megszervezni és nem megállítani akarja a migrációt.

Szerinte a stratégia arról is szól, hogy lakást és munkát is akarnak adni a bevándorlóknak, valamint a politikai döntéshozatalt is át akarják adni nekik.

Magyarország soha nem lesz bevándorlóország - jelentette ki.

Kapcsolódó írásaink