Belföld

Újabb könnyítést vezet be az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Újabb könnyítést vezet be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi): a veszélyhelyzet megszűnése után még 90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok - derül ki a tárca csütörtöki közleményéből.

Újabb könnyítést vezet be az Emberi Erőforrások Minisztériuma
A veszélyhelyzet megszűnése után még 90 napig érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

A sikeres tavaszi védekezéshez hasonlóan a magyar lakosság egészségének védelme, a további súlyos tünetekkel járó, illetve halálozást okozó megbetegedések számának csökkentése és annak biztosítása érdekében, hogy a járvány ideje alatt is minden magyar állampolgár a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesüljön, a kormány döntése alapján a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig - áll a közleményben.

A gyógyászati segédeszközök veszélyhelyzet alatt lejáró kölcsönzési ideje, valamint a vények beváltási határideje pedig továbbra is a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig  hosszabbodik meg. A háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti, ha a veszélyhelyzetre tekintettel ideiglenesen meghosszabbításra került a szakorvosi javaslat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom