Belföld

Újabb kérdések a BKV erősen korrupciógyanús tenderével kapcsolatban

Újabb kérdést tett fel a Fidesz a BKV erősen korrupciógyanús tenderével kapcsolatban.

Újabb kérdések a BKV erősen korrupciógyanús tenderével kapcsolatban
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Igaz-e a hír, hogy egy olyan cég nyerte el a BKV-tendert, amely korábban soha nem is létezett?” - tette fel a kérdést még kedden Wintermantel Zsolt, amire két nap alatt sem sikerült válaszolnia a fővárosnak.

Mivel nem kapott választ, ezért a politikus most megint kérdezett:  igaz-e, hogy egy offshore hátterű cég nyerte a pályázatot, miközben a hazai törvények határozottan küzdenek a hasonló gyakorlatok ellen? - tette fel az újabb kérdést Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatóságának fideszes delegáltja csütörtöki Facebook-videójában.

Wintermantel hozzátette, várja Karácsony Gergely válaszát.

Objektum doboz

Mint ismert, egy Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyert a BKV busztenderén, úgy, hogy az érintett céget néhány nappal az ajánlattételi határidő lejárta előtt jegyezték be. Továbbá a szocialista nagyvállalkozó korábban annak a Tüttő Katának volt az élettársa, aki főpolgármester-helyetteseként jelenleg felügyeli a budapesti tömegközlekedési cég körüli ügyeket. 

Kapcsolódó írásaink

Karácsony újabb hazugsága

ĀVisszautasította a budapesti iparkamara, hogy a főpolgármester a saját politikai céljaira használja fel a testületet. A baloldali városvezető minden eszközzel tovább kampányol