Belföld

Karácsonyék még mindig nem hajtották végre a járatsűrítést

A kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-ig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivatalok részére megküldeni. A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatala már kétszer kért hiánypótlást, azonban a BKK-nak harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani. A BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a Főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését - írja Budapest Főváros Kormányhivatalának sajtóközleménye.

Karácsonyék még mindig nem hajtották végre a járatsűrítést
Nem segíti járatsűrítéssel a fővárosi tömegközlekedés a szabálykövetést
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A BKK 300 vonalának mindössze 9 százalékán döntött még szeptemberben - állítása szerint - járatsűrítésről, ráadásul ezeken a vonalakon is csupán 3 százalékkal a reggeli és 2 százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalaik 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott - áll a közleményben.

Mindeközben az M3 metró vonalán úgy indított el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tud megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen von el 100 buszt a járatsűrítéstől. A Kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet - emelik ki.

Kapcsolódó írásaink